Stacionet e Linjave

Stacionet e Linjes Uzina Dinamo e Re -Sharre Stacionet e Linjes Tirane- Instituti Bujqesor Stacionet e Linjes Tirana e Re Stacionet e linjes TEG-KOPSHTI ZOOLOGJIK-ISH ST.TRENIT Stacionet e Linjes Selite -Allias dhe Kodra e Diellit- Allias Stacionet e Linjes Qender-QTU-MEGATEK-CITY PARK Stacionet e Linjes Laprake Stacionet e Linjes Kombinat- Kinostudio Stacionet e Linjes Ish St. […]

ORARET, FREKUENCAT DHE VONESAT. MBIPOPULLIM I STACIONEVE DHE URBANËVE NË TIRANË PROBLEM I VAZHDUESHËM

Qendra “ALTERUM”, në kuadër të projektit “Transporti publik në Tiranë. Rëndësia e përfshirjes së qytetarëve në vendimmarrje”, vazhdon monitorimin e situatës së këtij shërbimi. Oraret dhe frekuencat e papërcaktuara dhe të parespektuara thuajse asnjëherë sjellin një mbipopullim dhe kaos në stacione por edhe brenda urbanit, duke e bërë shumë të vështirë aksesueshmërinë. Ftojmë të gjithë […]

QENDRA “ALTERUM” MERR PJESË NË TAKIMIN PËRMBYLLËS SË PROJEKTIT “TRANSPORTI GJITHPËRFSHIRËS”, REALIZUAR NGA “KLUBI       KOMBËTAR I PRINDËRVE TË FËMIJËVE ME ÇRREGULLIME TË SPEKTRIT AUTIK

Qendra “ALTERUM” mori pjesë në takimimin përmbyllës të projektit “Transporti Gjithëpërfshirës”, i zbatuar nga Klubi Kombëtar i Prindërve të Fëmijëve me Çrregullime të Spektrit Autik dhe Z. Darian Konomi, një projekt pilot ku u arrit të provohej një zgjidhe për përdorimin e transportit publik nga ana e personave me aftësi ndryshe, por gjithashtu u nxorrën […]

INFRASTRUKTURA DHE GJENDJA TEKNIKE E STACIONEVE TË URBANIT     NË TIRANË

STACIONE!!? Infrastruktura dhe aksesueshmëria e stacioneve të autobuzit në qytetin e Tiranës. Nga monitorimi i situatës problematikat që hasen janë të përditshme, aspak sporadike dhe pothuajse në pjesën më të madhe të stacioneve: 1. Stacione në vende të papërshtatshme dhe pa infrastruktuë;2. Mungesa e tabelave të orareve dhe informacionit;3. Parkimi/ndalimi i mjeteve në hapësirat e […]

LIDHET MARRËVESHJA E BASHKËPUNIMIT MIDIS QENDRËS  “ALTERUM” DHE “KLUBIT KOMBËTAR TË PRINDËRVE TË FËMIJËVE ME ÇRREGULLIME      TË SPEKTRIT AUTIK”

Qendra “ALTERUM”, po zbaton projektin “Transporti publik në Tiranë. Rëndësia e përfshirjes së qytetarëve në vendimmarrje”, i cili mbështetet nga #levizalbania , një projekt i Agjencisë Zvicerane për Zhvillim dhe Bashkëpunim, SDC.Në fokus të veçantë janë grupet dhe moshat të cilat e kanë të nevojshme ta përdorin mësë shumti këtë shërbim, si e vetmja alternativë […]

Mungesa e platformave dhe infrastrukturës në stacione

Stacionet apo vendodhja e tyre vazhdon të mbetet problematike, ku ka shumë ‘stacione pa stacion’, dhe në vend të tyre është vetëm një tabele shenjuese e cila nuk përmban asnjë të dhënë informuese për qytetarin”, është një nga konkluzionet e arritura nga Qendra STEPS në raportin “Niveli i kënaqësisë së qytetarëve mbi cilësinë e transportit […]