Tabelat informuese në transportin publik

Aktet ligjore parashikojnë detyrimin e operatorit të ofrimit të shërbimit të transportit publik për të informuar qytetarët në lidhje me të drejtat e tyre si përdorues të transportit.Në çdo autobus duhet të vendosen tabelat informuese në gjuhën shqipe që përmbajnë:o Emrin e shoqërisë që ofron transportin publik;o Emrin e linjës;o Itenerarin;o Rregulloren me të drejtat dhe detyrimet e pasgjarëve/udhëtarëve;Në shumë nga autobusët konstatohet që ka tabela, po janë në gjuhë huaj dhe të pakuptueshme për shumë qytetarë.Nëse dhe ju keni konstatuar që tabelat, rregulloret apo shkrimet në autobusa janë në gjuhë të huaj, ju lutem na dërgoni foto dhe komentet tuaja. #trasportpublik Alterum Leviz Albania #ndergjegjesim#busandthecity#raporto#qytetar#tedrejtatqytetare#denonco#ankohu

Facebook
Twitter
LinkedIn

Më shumë publikime